Danscentrum söker verksamhetsledare

Danscentrum är en rikstäckande centrumbildning som verkar för att förbättra och stärka villkoren inom utominstitutionell dans- och koreografi. Verksamheten bedrivs med stöd från Kulturrådet och arbetets inriktning fastställs av en styrelse bestående av representanter från medlemsorganisationerna Danscentrum Norr, Danscentrum Stockholm, Danscentrum Väst, Danscentrum Syd. Verksamhetsstödet från Kulturrådet är kopplat till ett arbetsförmedlande uppdrag som innebär att Danscentrum aktivt arbetar för att områdets arbetsmarknad ska expandera. Sedan 2006 är Danscentrum även sina juridiska medlemmars arbetsgivarorganisation och har slutit kollektivavtal med Teaterförbundet.

ARBETSUPPGIFTER 

Som verksamhetsledare bedriver du ett aktivt påverkansarbete för att utveckla den utominstitutionella danskonstens villkor. Du skriver yttranden, remissvar, bidragsansökningar och redovisningar. Du är sammankallande i möten för medlemsorganisationernas verksamhetsledare och organisationens olika arbetsgrupper samt drivande i det gemensamma arbetet med att omvandla Danscentrums visioner och mål till handlingsplaner och relevanta aktiviteter.

KVALIFIKATIONER 

Vi söker dig som har:

  • kunskap om svensk kulturpolitik
  • kunskap om danskonst- och scenkonstområdet
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
  • kunskap inom branschspecifika arbetsgivarfrågor
  • erfarenhet av att arbeta i medlemsstyrd organisation
  • akademisk utbildning eller motsvarande kompetens inom relevant kunskapsområde.
    .

PERSONLIGA EGENSKAPER 

Du är en lobbyist och nätverksbyggare som arbetar strukturerat och resultatinriktat. Du är analytisk med förmåga att se och förklara möjliga konsekvenser av olika skeenden eller beslut. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra. Du är lyhörd, har gott omdöme och lägger vikt vid att agera professionellt. Du är drivande och trivs i en roll som innebär mycket eget ansvar.

Anställningsgrad
75 % av heltid.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, som inleds med 6 månaders provanställning.

Anställnings start
Augusti 2018

 

Övrigt
Tjänsten är placerad i Stockholm. I arbetet ingår en del resor samt visst arbete på helger och kvällar.
Månadslön enligt överenskommelse.

Ansökan
Skriftlig ansökan i form av personligt brev och CV mailas till jobb@danscentrum.se

Sista ansökningsdag
10 juni

Frågor om anställningen besvaras av:
Maria Rydén, ordförande Danscentrum, mob. 0725-24 99 86, maria.ryden@danscentrum.se