Helena Franzén. Undantag, To make this up, Slipping through my fingers. Foto Håkan Jelk, Bengt Wanselius

Mässor och festivaler

Barn och unga:

Bibu

Bibu är en mötesplats med, för och om professionell scenkonst för ung publik. Den scenkonst som presenteras ska ligga i utvecklingens framkant och attrahera utövare, arrangörer och lärare från hela landet, Norden och övriga världen. Fokus ligger på ett antal juryvalda svenska och internationella uppsättning.

Salto!

Salto! är en dansfestival, ett nätverk av dansarrangörer i Skåne och en förmedlande verksamhet. Festivalen omfattar föreställningar och workshops för barn och unga i olika åldrar samt seminarier för vuxna som arbetar med barn. Salto är latin och betyder ”Jag dansar!”

Satellit festival

Satellit är en nordisk dansfestival för barn & unga som äger rum på flera scener i Göteborg och turnerar i Västsverige. Satellit Festival hålls vartannat år och riktar sig till barn, familjer, skolor, förskolor och dansintresserade.

Övriga:

Abundance International Dance Festival

Abundance växte fram ur ett utbyte med Colombia och september 2004 var den första. Sen dess har ytterligare två festivaler arrangerats, 2007, 2010 och i år var det dags för den fjärde upplagan av den internationella dansfestivalen i Karlstad.

Dansmässan

Danscentrum Stockholm arrangerar årlig en nationell utbudsdag för dans i Stockholm. Mässar riktar sig i första hand till arrangörer och koreografer/grupper som producerar föreställningar för turnérande verksamhet och i andra hand övriga intressenter som bidragsgivare, scener och producenter inom det professionella fria danslivet.

Festival Display

festival:display är en koreografifestival i form av en biennal som kurateras och koreograferas av Marie Fahlin och Rebecca Chentinell/Koreografiska Konstitutet. Festivalen presenterar koreografiska verk som utmanar och undersöker nya format att producera, presentera och se på dans och koreografi bortom det traditionella scenformatet.

Göteborgs dans- och teaterfestival

Göteborgs Dans & Teater Festival har presenterat internationell scenkonst i 20 år, 1994 genomfördes den första festivalen.

Improvissationfestival Varia

Live Art – dans, musik, video, ljus. 
Föreställningar, workshops, pågående arbete, konversation, möten.

Kulturkalaset Göteborg

I augusti varje år exploderar Göteborg i över 1200 aktiviteter med fri entré för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur – opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. På Kulturkalaset samsas olika matkulturer tillsammans med världsartister och lokala band. Med sänkta trösklar vill vi inspirera alla besökare att upptäcka något nytt och fortsätta att uppleva stadens kulturutbud under resten av året. Med 1,3 miljoner besök under sex dagar är Göteborgs Kulturkalas en av Skandinaviens största kulturfestivaler.

Made Festivialen Umeå

MADE arrangeras av NorrlandsOperan. MADE står för en ständigt överraskande blandning av olika uttryck och konstformer. Här möts internationella artister och konstnärer av hög kaliber, lokala kreatörer och entusiaster och publik från alla håll. Music, Art, Dance, Experience – MADE är mycket av allt!

Malmöfestivalen

Malmöfestivalen är Nordens största festival i stadsmiljö som varje år genomförs av gatukontoret, Malmö stad. Allt innehåll är gratis för alla tack vare att den finansieras av skattemedel. De åtta festivaldagarna innehåller allt du kan tänkas önska dig. En gigantisk hemmafest med konserter, konstverk, film- och teaterföreställningar, debatter, samtal med kända gäster, tävlingar, uppvisningar och mat från hela världen! 

Stockholms Kulturfestival

Storskalig 3D-show, mänskliga torn i sju våningar, dansföreställning på höjden och skrot-romantiskt tivoli. Artister, föreställningar och företeelser från Barcelonas fantastiska kulturliv spirar och spiller över på alla delar och områden i årets festival. Flera produktioner görs i direkt samarbete mellan städernas konstnärer och sätts också upp i Barcelona när Stockholm gästar i september. Kulturfestivalen hyllar kompis-relationen mellan två av Europas främsta kulturstäder, och det gör festivalen tillsammans med Barcelona stad, Institut Ramon Llull och Kataloniens regering.  

Subcase

Subcase är en årlig showcase/festival av nycirkus producerad av Subtopia i samarbete med nordiska och svenska partners . Här får presentatörer av scenkonst en möjlighet att se föreställningar och presentationer av pågående arbeten. Under några intensiva dagar möts artister och bokare från Norden och Europa.

Swedstage

Swedstage är ett tillfälle att en gång om året få se och uppleva det bästa av svensk scenkonst för barn, ungdomar och vuxna. Swedstage har funnits sedan 2013.

Streetstar festivalen

Streetstar är en ideell förening som skapar och producerar ungdomskommunikation och kultur. Ett av deras projekt under året är Streetstar Festivalen, som lockar dansare från hela världen.

De presenterar även Juste Debout Scandinavia som är en tävling som startade i Frankrike och är ansedd att vara världens största streetdance tävling.

Urban Connection

Stockholm Streetdancefestival