Rasmus Ölme MODUL 6 Swarming. Fotograf Nicklas Dennermalm

Arrangörsnätverk

Dansnät Sverige

Dansnät Sverige är ett fristående nätverk där  scener, kommuner, regioner och län samverkar kring ett gemensamt uppdrag att möjliggöra turnéer för scenkonst.

Samproduktion för den samtida dansen.
Modellen kompletterar nätverkets ordinarie turnéverksamhet och har som syfte att genom dans skapa stimulerande och inspirerande processer runt om i landet. 

Salto!

Salto! är en dansfestival, ett nätverk av dansarrangörer i Skåne och en förmedlande verksamhet. Festivalen omfattar föreställningar och workshops för barn och unga i olika åldrar samt seminarier för vuxna som arbetar med barn. Salto är latin och betyder ”Jag dansar!”

Turnéslingan Tre Scener

Turnéslingan Tre scener är ett turnésamarbete mellan dansscenerna Atalante i Göteborg, Dansstationen i Malmö och MDT i Stockholm. Scenerna samarbetar kring olika produktioner i syfte att ge utominstitutionell dans möjlighet att turnera och möta en ny publik. Verken som väljs har urpremiär i samband med Turnéslingan Tre Scener. Turnéslingan har ingen öppen ansökningsperiod utan koreografer väljs ut av Cecilia Suhaid Gustafsson, Lars Eidevall och Danjel Andersson.

2014 Blind Spotting Margrét Sara Guðjónsdóttir / Horrible mixtures Stina Nyberg
2013 Near that place Daniel AlmgrenRecen / The Lac of Signs Andros Zins-Browne
2012 You Lisa Östberg & Kim Hiorthøy / Travail Alma Söderberg

Övriga länkar: