Utbildning och forskning

Dans- och koreografiutbildningar

Dans och cirkushögskolan – DOCH

DOCH, Sveriges konstnärliga högskola för utbildning och forskning i dans och cirkus. Vi spetsutbildar cirkusartister, dansare, danspedagoger danslärare och koreografer. Vi ger den som redan har en profession i dans eller cirkus möjlighet till fortbildning.

Kungliga Svenska Balettskolan

Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm utbildar blivande danskonstnärer hela vägen från de första prövande stegen i grundskolans årskurs 4 till den dag då den färdiga dansaren möter yrkeslivet. Efter grundskolans föreberedande dansarutbildning har du goda chanser att bli antagen till gymnasieskolans professionella dansarutbildning.

Balettakademien Stockholm

Balettakademien utbildar dansare, musikalartister och koreografer. De erbjuder ett brett  utbud av dans inom många olika genrer för både nybörjare och proffs.

Balettakademien Göteborg

Balettakademien i Göteborg utbildar professionella musikalartister och dansare. De erbjuder ett brett  utbud av dans inom många olika genrer för både nybörjare och proffs.

Dansforum Göteborg

Performing Arts School (PAS) är en treårig yrkesutbildning. Det är en bred utbildning som vänder sig till den som vill ha en yrkeskarriär inom dans, sång och teater.

Kompetensutveckling

Övriga utbildningar och forskning